Vijf singer-songwriters lieten zich inspireren door foto’s en teksten van deelnemers.
In de interviews vertellen ze wie ze zijn en hoe ze aan hun nummer hebben gewerkt.

 

Izaline Callister
Foto: Johannes Odé

Als we dansten

Izaline Calister

Izaline Calister, Edisonwinnares in 2009, bouwde als singer-songwriter de afgelopen 25 jaar een grote staat van dienst op. De muziek van Izaline is een fusie van de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en vocale jazz. Met haar zelfgeschreven nummers, veelal in het Papiaments, trad zij op door heel Europa, Indonesië, USA en Zuid-Amerika en speelde ze op festivals in binnen- en buitenland zoals Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia en het North Sea Jazz Festival.

Ik Zie Ik Hoor Ik Ga Ik Sta

Bert Hadders

Bert Hadders schrijft Groningstalige liedjes en is onder meer bekend als frontman van ‘Bert Hadders en de Nozems’.
Hij treedt solo op en werkt vaak samen met andere muzikanten. In 2019 kreeg hij de K. ter Laanprijs 2018 uitgereikt door de Stichting ’t Grunneger Bouk. In datzelfde jaar schreef hij samen met Joost Dijkema de muziek voor ‘De Poolse Bruid’, de theaterbewerking door Lotte Dunselman van de gelijknamige film uit 1998.

Hier begint de zee

Sanam Tahmasebi

Sanam Tahmasebi is een zangeres en componiste met een Iraanse achtergrond. Haar liefde voor muziek ontstond al op jonge leeftijd toen ze klassiek gitaar speelde. Ze vervolgde haar opleiding aan de kunst- en muziekuniversiteit van Teheran. In 2011 begon ze haar studie jazz-zang op het Giuseppe Verdi Conservatorium in Milaan.

In 2015 verhuisde Sanam naar Nederland, waar ze de master jazz-zang en compositie volgde op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze ging zich steeds meer interesseren voor songwriting en raakte geïnteresseerd in uiteenlopende genres, van Perzische traditionele en volksmuziek tot geïmproviseerde, moderne jazz, experimentele en elektronische muziek. In 2019 begon ze een experimenteel soloproject, waarbij ze liedjes schrijft, geïnspireerd door traditionele Perzische zangtechnieken, jazz en moderne muziek, die ze combineert met live elektronica.

Like a dream

Yifan Li

Het muziektalent van Yifan Li werd al op jonge leeftijd duidelijk, toen ze in de voetsporen trad van haar tante – een traditionele Chinese zangeres – en traditionele Chinese zang en klassiek piano leerde zingen en spelen.

Yifan heeft als zangeres een multidimensionale verbeeldingskracht. Ze streeft voortdurend naar vernieuwing en richt zich in haar muziek vooral op het verkennen van het onbekende. Daarnaast is ze zangdocente.

Lieve meisjes

Evert Prummel

Evert Prummel studeerde in 2018 af aan de Academie voor Popcultuur Minerva. Hij is zowel vormgever als muzikant. Sinds zijn studie speelt Evert in het muzikaal collectief Het Kanaal, waarvan hij een van de initiatiefnemers is. Sinds kort richt Evert zich ook op filmmuziek en de combinatie van muziek en natuur. Hij is bezig met het opzetten van een ecologisch hoveniersbedrijf, waarin hij vormgeving en natuur met elkaar wil combineren.